Bažant s červeným zelím a brambory

22. 02. 2023, 10:43

Čas honů – čas losů – čas výher

 

Dnes pro Vás připravila recept moje kamarádka, která používá naše produkty v kuchyni -:)

 

Když mi přenesla dcera v sobotu v noci z plesu bažanta, trochu jsem se zhrozila jeho připravy. Ale díky jednoduchého videa,  https://www.youtube.com/watch?v=ojvA5-kW4oY, byl rychle bažant připravený  k přípravě.

 

Omytého bažanta jsem dala do keramicé zapékací mísy, posolila – bylinkovou solí Vyrobeno od Bróži – posypala zeleninovým bujónem – Vyroveno od Bróži , přidala jsem kousek másla a podlila vodou. Vše jsem pekla así 90 min při teplotě 200 stupnů Celsia.

 

Mezitím jsem si nakrájela červené zelí, usmažila si na drobno nakrájenou, červenou cibulku a dusila jsem, trochu podlité vodou, zelí doměkkla. K dochucení zelí jsem využila výborný Bylinkový ocet – Vyrobeno od Bróži, Bylinkovou sůl a Bujón na zahuštění. Nakonec jsem zelí osladila Levandulovým cukrem – což byl trochu experiment. Dosud jsem použila Levandulový cukr pouze do sladkých koláčů a závinů... Ale díky levanduli,  červené zelí příjemně provonělo a chutnalo výtečně.

 

Během dušení zelí jsem si oloupala brambrory. Převedla jsem je k varu a poté restovala v troubě. Opět jsem použila – bylinkovou solí – Vyrobeno od Bróži, posypala zelenými bylinkami – Vyrobeno od Bróži – a pokapala olivovým olejem.

 

Šťávu z bažanta jsem nakonec ještě osladila švestkovými povidly, které také štávu dostatečně zahustily.

 

PŘEJEME DOBROU CHUŤ. 

 

Štítky
Recepty

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies. Vyberte si prosím v detailu, které cookies chcete povolit. Technické cookies nezbytné pro správný chod e-shopu jsme již předvybrali za Vás. Děkujeme a přejeme krásný den.

Technické cookies

Marketingové cookies

NASTAVIT
Potvrdit výběr
SOUHLASÍM